1

Téma: Pádla Werner

Dneska jsem napádloval dvacku jako trénink na Anglii a zároveň vyzkoušel novou zbraň - wernera cyprus core na klice. Zpočátku jsem měl pocit, že tu kliku nemůžu nijak pořádně chytit do ruky a že mi list při záběru ve vodě flatruje (klepe se a ztrácí vodu), ale postupně jak jsem se na to přestal soustředit, tak to najednou samo do sebe všechno zapadlo... aby ne, za ty prachy:-)
Jsem rád, že jsem nakonec zvolil menší velikost (610sq cm) na hlavní pádlo je to akorát, podporuje frekvenci, neutahá záda a ruce.  Jako náhradní vozím skleněnej corrywrecken a těch 720sq cm už je docela dost.
Čistota provedení a pocit z pádla ve vodě se mi jeví jako nejlepší z těch co jsem měl v ruce - lendal, raab, robson... když nepočítám takový ty TNP a spol. Ta dešníková spojka s variabilním úhlem je fakt promakaná.
   ...ale jak se říká, každá liška svůj ocas chválí....:-)

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.

2

Re: Pádla Werner

Vidíš, já sem pro změnu vyměnil Cypruse za Raaba s klikou:)
Přesněji řečeno, poté co jsem půl roku pouze vozil Cyprus na palubě jako náhradní, kdyz jsem používal Raaba, tak jsem ho vyměnil za Epic Small Mid Wing.

Michal

3 Naposledy upravil: Jirka Vlčí Dech (21.10.2013 12:08:01)

Re: Pádla Werner

Já jsem měl v ruce starší typ raabovskýho pádla. Karbonu se vytknout nic nedalo, ta výztuha proti obouchání v listu je dost dobrá, ale spojka byla dost zvláštní - čučel z toho takovej šroub se zářezem a úhel a případný rozpojení sis musel vyšroubovat pětikorunou. Dost to z toho koukalo a bylo to tak na roztržení dlaně. Na novějším už jsem viděl nějakou spojku s páčkou, ale taky mě to nepřesvědčilo.
Wing jsem v ruce měl jen jednou, když jel kolem Mejdží... no asi jsem konzerva. Přišlo mi, že tohle pádlo vyžaduje striktní high angle techniku zasazení do vody a pak, pořád z toho teče člověku voda na pěšinku.

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.

4

Re: Pádla Werner

smile
Já jsem s Wernerem začínal. Jenže docela brzo jsem karbonovou Shunu zlomil ve spojce napůl. Tak jsem přešel na Cyprus, jenomže pak se mi do ruky dostal Raab. Důvodů proč mi sedí víc je několik, ale když už jsme u spojky, tak je mnohem tužší než Werner. Zjednodušeně řečeno u Werneru pořád víš, že to je dvoudílný pádlo. Což se o Raabu říct nedá.

Jinak mezi wings jsou taky neskutečný rozdíly, najít to pravé může pár let trvat. Zrovna tak se dá o GP říct, že moc efektivně s klackem pádlovat nejde:)

5

Re: Pádla Werner

Spojky Raab dela dnes uz lepsi. Raab forever!

6

Re: Pádla Werner

Koukal jsem, že raab lupne stejně jako werner:
https://sixknots.files.wordpress.com/20 … -55-36.png

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.

7

Re: Pádla Werner

Lupne všecko. Bůh ví co s tím prováděl..