1

Téma: Tip na surf

Neví někdo o konkrétní lokalitě vhodné na surf u pobřeží severního moře ze strany Hamburku?

Nebo místo co nejblíže v Itálii? Jiný nápad?

http://seakayakforum.cz/img/m/3/t/p18ic04tt219nl1fo0ctq15u61r713.jpg

2

Re: Tip na surf

Michal napsal:

Asi nejlepsim zdrojem informaci na zacatek je magicseaweed. Nemecke a Danske mista najdes tady http://magicseaweed.com/Germany-Denmark … recast/10/.

Na surfovani v seakayaku je asi nejlepsi velikost mezi 0,5 a 1 metrems periodou pres 10 vterin. Cokoli pres metr a pul uz zacina byt dost narocne. Cim delsi perioda (mezera mezi vlnama), tim jsou vetsinou pravidelnejsi a cistci. Balt ani Stredozemni more svoji velikosti nejsou kvalitnimu surfu moc priznive nakloneni, nejlepsi mista ve stredozemi jsou na jeho vychodni strane. Neco malo v Recku a dal smerem na Izrael.
Jednoduse receno, za kvalitnim surfem je potreba vyrazit k oceanu.

Dík! Supr tip. Já jsem o těch parametrech ani nevěděl. Hledáme něco na víkendovou akci v nejbližší době. Bylo by dobře objevit něco nového než Balt.

3

Re: Tip na surf

Michale, a co směr větru? Je důležitý aby foukalo k pevnině? Nebo je důležitější směr vln?

4

Re: Tip na surf

Michal napsal:
Antonius Carbonius napsal:

Michale, a co směr větru? Je důležitý aby foukalo k pevnině? Nebo je důležitější směr vln?

Kdyz fouka smerem od brehu proti vlnam, tak je jsou vlny vyssi a strmejsi. Vseobecne lepsi na surfovani nez kdyz jsou hnane vetrem ke brehu.

Moc pekne vlny kousek pres pul metru s delsi periodou jsou videt treba na tomhle videu okolo druhe minuty http://www.youtube.com/watch?v=fVhv3iNAjyg.
Na druhou stranu neni treba se omezovat jenom vyhlizenim oceanskeho surfu, treba tady to vypada na moc peknou technickou vlnu http://www.seakayaker.cz/romantika-pot- … carbonius/,na ktere se toho da hodne naucit...

Dík. Jak to myslíš s tím odkazem na Dunaj?

5

Re: Tip na surf

Tak západně od Hamburku, kousek za Brémy je asi Německy surf ráj...trefa!

http://seakayakforum.cz/img/m/3/t/p18icjbh1ek3l1qjdbft3378pv3.png

6

Re: Tip na surf

Michal napsal:

Ahoj, nevsim jsem si, ze to je odkaz na cely clanek a ne jen na fotku. Myslel jsem fotku cislo pet.

Surfování na jezech mě nijak nevzrušuje...nevím jak bych trénoval vylehávání a čemu bych se tam naučil. Ale jestli jsi to myslel jako vtip tak ho chápu..

Na řece by se dalo naučit třeba v takových podmínkách (Skook), ale na toto jsem zelenáč:

http://www.youtube.com/watch?v=M_qwW-evbiI


http://seakayakforum.cz/img/m/3/t/p18ick9b7n7233sr1lqj1bckbb03.png

7

Re: Tip na surf

Michal napsal:

Myslel jsem to naprosto vazne. Je jedno jestli jde o jez ci skalni prah, zalezi na tvaru vlny a jeji velikosti. Navic mnohem dulezitejsi, nez nejake vylehavani, je se naucit, jak spravne na vlnu najet, a jak se na ni udrzet. Nema cenu si hrat na hrdiny a zacinat na necem kompletne mimo nase shopnosti. Mnohem lepsi je zacit na necem malem. Ta vlna na pate fotce vypada jako paradni vlna na uceni se zakladu. Navic myslim, ze podobnych se v cechach urcite najde mnohem vic. Osobne mi prijde dobre trenovat a ucit se na cemkoli, co je dostupne, a o to vic si to pak na mori uzit.

BTW. Skook neni reka;)

Ano, máš pravdu, Skookumchuck Narrows je průtok mezi zátoky smile Surfování v Německu nepovažují za něco nad své schopnosti abych "začínal" na přehradě smile