8

Re: Rujána Květnová

Ahoj, na vodu/moře v Británii může v podstatě každý. Hlavní výhodou osobního ohodnocení, tj. mít 3 hvězdy, je v případě půjčování lodí či klubová situace.
4 a 5 hvězd jsou obě leadership awards, s rozdílem že čtyřka má omezení zhora podmínkami a s 5ti hvězdama je možné provázet v jakýchkoli podmínkách.
Žádný počet hvězd neopravňuje k jakékoli výuce. Na výuku je třeba mít navíc "coaching" kvalifikace L1-5, s tím že minimum pro výuku na moři je L2 + MWE (moderate water endorsement), pro kterou je potřeba mít samozřejmě nejprve 4* bez kterých to nejde. Minimální realistická doba na zjískání L2 MWE, pokud začínáš z nuly (kvalifikace, nikoliv zkušenosti), jsou tak tři-čtyři roky.

9

Re: Rujána Květnová

Jirka Vlčí Dech napsal:

Tony, já nevím jestli by to nebyla reklama, ale když tak mi to napiš, a já to smáznu.
Zkrátka Petr Oldřich Novotný mě draftoval do týmu jeho WOK-outdoor a tohle byla historicky první akce s názvem Sea Kayak Academy - v podstatě jde o tréninkový kemp s výukou základních dovedností + je v tom jednodenní delší výlet se simulací krizové situace (tu jsme bohužel simulovat nemuseli, protože Oldřich si při surfování vyhodil rameno - ale hodilo se to do scénáře, tak jsme ho zachránili:-)
Klienti byly čtyři - což pokládám za optimum na jednoho guida.
Ten odkaz je veřejnej, fotek na FB je jen pár a zbytek kluci přeberou a dají na WOKovské rajče.


Je dobře vědět, že někdo někam jezdí a učí nebo učí se smile

10

Re: Rujána Květnová

Konečně se nám podařilo protlačit pár nehejbacích i hejbacích obrázků na vimeo:
http://vimeo.com/95584821?email_id=Y2xp … urce=email

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.

11

Re: Rujána Květnová

Tony napsal:

To bude asi sea kayak škola na Rujáně, že jo?! Jaký to bylo? Kolik se lidí zúčastnilo? Škoda, že fotky jsou na FB, tam už nejsem a nechystám se smile

Ahoj, něco podobného ještě někdo dělá? Docela bych si dal říct. Uvědomuji si svoje neznalosti.

Byl jsem na Labe sice nadprůměrně připravený (bývalý štrekař a cvičitel VT s jachtařskými zkušenostmi z WS a trochu s jachtou z moře), ale přesto jsem v závěru měl hromadu štěstí. V mírně bouřlivém počasí posledního dne jsem byl mírně vyškolen. Harboumaster v Cuxhaven se divila odkud jsem přijel a něco říkala o tom, že nepouští lodě z přístavu, že je bouřlivě. Takže dnes vím, že jsem udělal spoustu chyb (singl + absence kompasu, mapy ... až po brýle), které jsem prolomil silou, technikou a úspěšnou komunikací v loděnici v Blankenesse doplněnou zbytky obrazové pamětí. Příliv mi také trochu ukázal co umí. Zbývá mi pořádný příboj, ale asi již nemusím všechno.

Když koukám na ty videa z "tip na surf", tak jsem si z voleje (rodeo a playspot nepočítám) dal trochu drsnější a to včetně přistání o odjezdu (2. pokus vyšel).

Určitě bych ocenil výuku (sebe)záchrany a mnoho praktických nácviků, na které v Čechách nedojde.

Rujana je moře mého mládí a nos nad ní neohrnuji. Je fakt, že oblečení mám raději do teplejší vody, peníze netisknu a čas nemám neomezený.

Kdybyste o něčem podobném někdo věděl, dejte mi prosím info.

AHoj Klasik

Klasik