8

Re: HG sympozium 2014

Jirka přece říkal, že by do té vody nechtěl namáčet hubu smile Pěkný kluci, škoda, že jsem tam nebyl. To jste tam byli na vodě i v sobotu? Já jsem bohužel musel vytáčet med a dnes jsme se rozhodli připravit se k marathónu. Co táborák, byl dobrý?

9

Re: HG sympozium 2014

No trochu to smrdělo a mělo kakaoidní barvu, ale šlo to. Já jsem byl na vlnce v pátek odpoledne sám, hlavní pádlovačka byla v sobotu. Do neděle jsem ale bohužel nevydržel, v noci jsem musel domů. Táborák obsadili německý divokovodní kajakáři, my jsme byli "U koně" na promítačce.

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.

10

Re: HG sympozium 2014

Na Stanďochův popud jsem se dokopal k malému reportu z akce:

Je to ostuda, ale letos jsem se sympozia zúčastnil poprvé. První ročníky jsem nezachytil, a potom už mi přišlo blbý se tlačit mezi uzavřenou společnost... Což byla samozřejmě chyba! Nicméně letos byly první náznaky, že sympozium proběhne na Nechranicích, což mám za rohem. Stanďoch to později sice změnil na domovskou Tróju, ale když už jsem měl vyšetřenej čas....
     A dobře jsem udělal, sympozium se potkalo s výrazným nadstavem vody ve Vltavě a ačkoli to do poslední chvíle nevypadalo, i s parádním slunečným počasím. Dorazil jsem v pátek v podvečer a už když jsem zahýbal u trójské lávky k HGčku, smály se na mě chlupaté čepce kakaových vln, letmo se pozdravil se známými tvářemi a šel obhlídnout situaci. Od lávky jsem se vracel poklusem, sundal kajak ze střechy auta, secvaknul wernera a dobře dvě hodiny řádil. Večer s rukama po kolena už šlo jenom klábosit u kofoly s ostatníma sympozistama, a to bylo taky fajn.
     V sobotu dopoledne proběhlo neformální uvítání a rozdělení do skupin. Na vyhlídkovou plavbu směrem centrum se příliš netřesu a tak s Mejdžím dostáváme na starosti malou, ale údernou skupinu, která se vydává směrem k playspotu u lávky. Voda přes noc mírně opadla, ale i tak to slušně “dává”.  Vzhledem k tomu, že se povětšinou neznáme, proběhne brífing před akcí, ujasní se signály a začínáme pozvolna, na rozpádlování, při dolním výtoku z divokovodního kanálu. Zkoušíme nájezdy do mírnějšího proudu, různé typy záběrů, kombinací a taky věřit kajaku v náklonu. Když jsme zahřátí a rozpádlovaní, přesouváme se pod lávku na vlnky, není to už tak pravidelné a jako v pátek, spot pulzuje, ale i tak se dá udržet na vlně, traverzovat, najíždět do proudu popředu i pozadu. Mejdží odloví dvě krysy, ale to je naprosto v pořádku, protože kdo nepadá nejezdí na hranici svých možností. Asi za dvě hodinky toho máme dost, stočíme kajaky po proudu, užijeme si ještě pár zhoupnutí v trójské peřeji a zatočíme vlevo směrem do kanálu. Přes plavební komoru se dostáváme na klidnou vodu a vracíme se do HGčkovýho basecampu na oběd.
     Po jídle a mírném oklepání zjištujeme, že parta, která vyrazila za výhledy na Karlův most a Hradčany stále nedorazila. Po krátké poradě na ně nečekáme a tak na vlně v menší skupince řádíme ještě značnou část odpoledne. Tentokrát už nevyužijeme kanál a plavební komoru, přeci jen bylo to dost dlouhé pádlování po hladké vodě, ale využíváme každého vracáku a pádlujeme proti proudu. V  dolní části kanálu ještě zkoušíme různé druhy eskymáků a jdeme z vody.
      Po grilovaném masu k večeři následuje suchý trénink eskymácké lanové gymnastiky a pozdě večer se celá společnost přesouvá “Ke koni”. Stíhám ještě Mejdžího promítačku z jeho 180DT, která je tentokrát víc zaměřená na kajakáře a pak ještě losovačku tomboly. To je pro mě definitivní tečka, nedělní povinnosti volají a tak o půlnoci hážu kajak na střechu a snažím se neusnout cestou do Ústí.

If you want the ultimate, you've got to be willing to pay the ultimate price.